75 jaar bevrijding en 85 jaar Lochems Mannenkoor

Toen het jaar 2020 begon beloofde het nog een druk, maar fantastisch jaar voor ons koor te worden.
Er was al geruime tijd een commissie van ons koor intensief bezig om alle feestelijkheden en activiteiten in goede banen te leiden.

We hebben het feestjaar dan ook afgetrapt met een aparte dag voor de Vrienden van het Lochems Mannenkoor op zondag 16 februari in de Schouwburg van Lochem. Vanwege het grote aantal vrienden hebben we tweemaal, ’s ochtends en ’s middags, dezelfde voorstelling gebracht. Naast de muzikale bijdrage van ons eigen koor was er ook de muzikale inbreng van de No Romeo's uit Gorssel. De voorstelling  werd gepresenteerd door Ernest Beuving, de bekende cabaretier uit Exel. Na afloop van de voorstelling was er ruim tijd om onder het genot van een drankje als vrienden onder elkaar na te praten in de foyer van de schouwburg.
Gezien de vele positieve reacties en ook door hoe we zelf deze dag hebben ervaren was deze vriendendag een spetterend succes. En dat was maar goed ook want enkele weken later brak de corona-pandemie uit en moesten we noodgedwongen onze activiteiten staken.

Alles wat we rond 4 en 5 mei hadden georganiseerd viel in het water.
Ook ons jubileumconcert, op 31 oktober, waarbij, naast ons eigen koor, de nationaal en internationaal beroemde dames-zanggroep “Wishful Singing” zou optreden, kan om dezelfde reden geen doorgang vinden.
Wat de consequenties zijn voor optreden in de kersttijd valt op dit moment nog niet helemaal te overzien.

De overheid heeft met ingang van 1 juli het repeteren onder strikte veiligheidscondities weer toegestaan en na de vakantieperiode zijn we vanaf 7 september weer gaan zingen met de vier stemgroepen (1e en 2e tenoren, baritons en bassen) apart. Plannen zijn uitgewerkt om op 5 oktober met het gehele koor te kunnen zingen in een veilige omgeving op een ruimere locatie.

Helaas is echter recent het Covid-19-virus weer opgelaaid en is er sprake van een tweede golf. Het bestuur heeft dan ook besloten om met ingang van 3 oktober 2020 opnieuw alle activiteiten te staken tot nader order. Op dit moment valt nog niet te zeggen of we in de kerstperiode kunnen optreden.

Zodra meer bekend is over het resterende programma van 2020 zal deze nieuwsrubriek worden aangepast.

20 oktober 2020