Het LMK organiseert periodiek een koorintroductie

Deze introductie wordt al vanaf 2001 om het andere jaar gehouden en is zeer succesvol gebleken.
Na de koorintroductie in 2022 hebben we daardoor 5 nieuwe leden kunnen inschrijven!

Hebt u ook interesse om te zingen bij het Lochems Mannenkoor?
Loop eens binnen en proef de sfeer bij ons koor. Het verplicht u tot niets.
Op maandag van 20:00 uur tot 22:00 uur en op vrijdag van 18.45 tot 20.00 uur repeteren we in de Imenkamp, Runmolenlaan 25, Lochem


1. U heeft geen zangervaring nodig.
U zingt geen noot? Geen nood! De koorintroductie is juist bedoeld voor onervaren zangers. Dit blijkt wel uit het ‚Äúlesprogramma" van deze introductie. U maakt kennis met het notenbeeld en de mannenkoorpartituur. Het ritmisch en melodisch gevoel worden ontwikkeld. Uw "zangtalenten" worden lang deze weg van eenvoudige en bekende melodietjes ontdekt. We besteden veel aandacht aan algemene muzikale vorming op beginnersniveau. Geen technische hoogstandjes dus.


2. U hoeft niet over een "echte" zangstem te beschikken
We zouden bijna willen zeggen: "Nog nooit iets gezongen? Dan ook nog niets verkeerds geleerd". U zingt al jaren vals? Wij helpen u er graag van af. Goed leren zingen is een kwestie van lange adem hebben, letterlijk en figuurlijk. Wij begeleiden u daar graag bij.

3. Drempelvrees is niet nodig
U bent immers met een aantal andere mannen. Een verkeerd nootje tussendoor hoort er nu eenmaal bij.

4. U krijgt een persoonlijke begeleiding
De koorintroductie wordt verzorgd door onze dirigent Gerrit te Rietstap, die daarbij kan putten uit een jarenlange ervaring als koordirigent. In een persoonlijk gesprek adviseert hij over het gebruik van uw stem. Deskundig en betrokken.

5. De lessen zijn praktijkgericht
Als u een paar lessen ver bent, kunt u al voorzichtig meezingen in het koor. Na afloop van de introductie bent u weliswaar onervaren, maar verrassend snel een volwaardig koorzanger!

6. U komt niet als een vreemde het koor binnen
Omdat u tijdens de introductie al gedeeltelijk meezingt in ons koor, leert u de andere 80 (!) koorleden "als vanzelf" kennen. Als u eenmaal met de eerste repetitie meedoet, bent u al bijna een oude bekende!

7. De lessen zijn gratis
Dit kan helemaal niet en toch is het zo. Inderdaad, de lessen zijn gratis. Het Lochems Mannenkoor vindt het nu eenmaal belangrijk om in de toekomst te investeren. Vandaar.

Aanmelden en/of informatie
Koorintroductie 2017Dit kan bij de heren: 

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    (0575 - 492 607)
  • Frans Derksen    (0573 - 257 162)
  • Jos Friskes           (0573 - 256 837) 
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.       (0573 - 441 894)
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.       (0573 - 254 293)
  • Harrie Bleumink (0573 - 253 575)

Het repetitielokaal

De "Imenkamp", Runmolenlaan 25 te Lochem.

Pas als de introductie is afgelopen beslist u of u lid wilt worden. De Koorintroductie is geheel vrijblijvend.
Eigenlijk is dat de achtste reden om u aan te melden.


8 december 2023