Muzikaal curriculum vitae Gerrit te Rietstap

Gerrit (G.J.) te Rietstap werd geboren 1 juni 1946 in Koekange, gemeente De Wijk in Drenthe.

Gerrit te RietstapOpleiding

• 1956 - 1961 orgellessen (harmonium) bij mevrouw J. Kraal in Koekange.
  • 1963 - 1966 kerkorgel bij Nico Visscher in Berghuizen.
  • 1974 - 1979 kerkorgel bij Jaap Nieuwenhuijse in Rotterdam.
  • 1986 - 1990 dirigentenopleiding van het SNK en met succes het examen afgelegd. Docenten waren Eduard Nieland, Casper van de Vinne en Lida Dekkers.

Koorpraktijk

• 1972 - 1979 Tenor bij het Christelijk Gemengd Koor Hosanna in Gouda onder leiding van Gé van de Beek.
  • 1979 - 1987 Eerste tenor van het Lochems Mannenkoor onder leiding van Cor Meijer.
  • 1984 - 1987 lid van het Christelijk Gemengd Koor Com nu met sangh in Lochem onder leiding van de dirigenten Gerrit Baas en Folgert Zwaving.

Dirigentenpraktijk

• Vanaf eind 1986 dirigent van het Lochems Mannenkoor.
  • Vanaf begin 1988 dirigent van het Deventer Christelijk Mannenkoor.
  • Vanaf begin 1998 dirigent van het Christelijk Mannenkoor Eefde.
  • Vanaf 25 november 2014 dirigent van het Christelijk Mannenkoor IJsselstreek, dat is ontstaan door de samenvoeging van het Deventer Christelijk Mannenkoor en het Christelijk Mannenkoor Eefde.