repertoirefoto

Ons repertoire


Onze muziekbibliotheek bevat ruim 400 muziekstukken, die globaal te verdelen zijn over 15 verschillende genres, van klassiek tot modern.
Ons repertoire is dan ook zeer gevarieerd: van volksmuziek, Slavische liederen, negrospirituals, klassieke, speciaal voor mannenkoor gecomponeerde muziek en kerstliederen, tot werken uit musicals, operette en opera.
En dat alles in veel verschillende talen.
Kortom: "Voor elck wat wils". 

Uit onze uitgebreide muziekbibliotheek en uit regelmatig nieuw aangeschafte muzieknummers wordt van tijd tot tijd een nieuw repertoire samengesteld dat vanzelfsprekend rekening houdt met de aard van de concerten, bijv. ons traditionele Bevrijdingsconcert op 5 mei en het Korenkerstconcert.

Laat u zich dus niet wijsmaken dat mannenkoorzang eentonig en zwaar is. Op een repetitie zult u snel van het tegendeel overtuigd raken.

Voorbeelden van recent uitgevoerde liederen kunt u hier beluisteren.
Het zijn opnames, gemaakt tijdens een Korenfestival in Groenlo in 2022.

Anthem, uit de musical Chess
De muziek is van Benny Andersson en Björn Ulvaeus , bekend van de popgroep ABBA.
mp3Anthem Groenlo 2022.mp3

Conquest of Paradise
Het was de titelsong van de film 1492: Conquest of Paradise uit 1992, die uitkwam ter gelegenheid van de ontdekking van Amerika door Columbus, precies 500 jaar daarvoor.
mp3Conquest of paradise Groenlo 2022.mp3

Passing by
Een sierlijke Victoriaanse liefdesballade van de hand van Edward C. Purcell.
mp3Passing by Groenlo 2022.mp3

The rhythm of life
Een nummer uit de Sweet Charity Broadway-musical uit 1966 , geschreven door componist Cy Coleman en tekstschrijver Dorothy Fields.
mp3The rhythm of life Groenlo 2022.mp3